Soorten massages

Wim Oranje heeft in zijn praktijk in Goes verschillende soorten massages:

 

 • Ontspanningsmassage
  Een behandeling intuïtief door mij gegeven. Als iemand vaker komt geeft de jarenlange ervaring voldoende keus van toe te passen massagetechnieken. Waarbij meest lichte effleurages en lymfedrainages met toewijding worden gegeven die zorgen voor een-heerlijk-uurtje-voor-jezelf.
 • Sportmassage
  Een wat steviger massage, waardoor (spier)klachten worden behandeld door betere doorbloeding. De klachten zijn bijvoorbeeld rugpijn, spieren van de extremiteiten (armen/rug), schouders, nek en de bekende ‘knopen’ in spieren.
 • Ayurvedische massage
  Een tedere massage van het gehele lichaam, die weldadig is voor lichaam en geest , dus met nadrukkelijk holistisch karakter; een pure weldaad waarbij vele van de 107 marmapunten licht worden gefrictioneerd met als gevolg dat er een balans ontstaat en natuurlijke stromingen van energie worden gestimuleerd c.q. hersteld. Mijn zeer ruime ervaring door het gevolgd hebben van meerdere cursussen op ayurvedisch gebied, leert dat mensen tijdens de sessie vaak mooie en/of indrukwekkende beelden/kleuren als wondermooi en heel bijzonder ervaren.
 • Voetreflexmassage
  Onze basis: de voet “weerspiegelt” ons lichaam, waardoor de behandelaar de meridianen die energie leveren voor de organen kan stimuleren en klachten positief beïnvloeden; een sederend (rust gevend) effect wordt keer op keer bewezen, terwijlook de voetmassage op zich sowieso als heerlijk wordt ervaren; de basis wordt bij massages vaak niet of onvoldoende toegepast. De “angst” voor aanraken van de voeten berust vrijwel altijd op onbekendheid/onwetendheid; “een volgende keer graag weer mijn voeten”!!! is meestal de reactie….
 • Hotstone massage
  Zeer oude culturen gebruikten eeuwen geleden al hete stenen ter voorkóming en genezing van vervelende aandoeningen.De stenen zijn normaliter zo’n 48 graden warm, maar de temperatuur kan uiteraard aangepast worden aan de sensatie van de massee!! De warmte dringt diep in de weefsels, wat een zeer prettige ervaring is voor de gast(e).;Het ontspannende gevoel kan opgeroepen worden door de stenen te laten liggen en/of licht te strijken over de spierstructuren. De stenen kunnen “geladen” zijn/worden door deze, bij voorkeur bij volle maan, eventueel buiten te leggen, maar is m.i. geen noodzaak.
 • Lomi Lomi massage
  Een Hawaïaanse massage die het volledige lichaam bestrijkt en energieën (weer) vrij laat stromen. Deze massage kwam eind 20e eeuw in Europa. Veel lange strijkingen over het gehele lichaam vinden plaats om balans, reiniging, versterkte emotionele stabiliteit te bereiken. Handen, onderarmen, ellebogen worden door de behandelaar afwisselend gebruikt. De massage geeft vrij veel vrijheid aan de masseur verscheidene intuïtieve technieken te gebruiken, daar de Lomi lomi al onmiddellijk in vrij grote verscheidenheid, m.i. verantwoord en niet veel afwijkend, binnenkwam…..

 

Neem contact op met Wim:

CONTACT OPNEMEN

Wim Oranje, masseur/examinator
Middelmeet 15, Goes