Ontspanningsmassage

De meest populaire massage – Mogelijk vanaf 25 euro!

Een behandeling intuïtief door mij gegeven. Als iemand vaker komt geeft de jarenlange ervaring voldoende keus van toe te passen massagetechnieken. Waarbij meest lichte effleurages en lymfedrainages met toewijding worden gegeven die zorgen voor een-heerlijk-uurtje-voor-jezelf.

Al duizenden jaren worden mensen gemasseerd; je zou zelfs wel kunnen zeggen dat masseren gebeurt zolang de mens bestaat. Zo’n 3000 jaar voor Christus, zo is bekend, werden in China massagetechnieken toegepast, zo blijkt uit oude geschriften.

Ook van landen als Griekenland en Egypte weten we dat bij kwalen, maar ook als pure ontspanning, technieken gebruikt werden die later, vanaf 17e eeuw, in de Westerse wereld geïntegreerd werden in de massagehandgrepen. De Griek Herodicus (5e eeuw voor Christus) was al arts-masseur en ook in het Romeinse Rijk (6e eeuw voor Christus) werden massagevormen toegepast.

Klassieke ontspanningsmassage in Goes

In onze Westerse wereld werd de massage in elk geval in de 16e eeuw beoefend, c.q. voorgeschreven door de Franse arts Ambroise Paré. Vanaf de 17e eeuw verkreeg de massage zelfs officieel medische status. In meer recente eeuwen wordt deze techniek ook toegepast als middel ter ontspanning van lichaam en geest. En dat doe ik nog steeds in mijn praktijk in Goes. Kom eens langs!

Laat je spieren verwennen en relax

Tegen zeer scherpe tarieven is een massage mogelijk.
Informeer naar de mogelijkheden.

 

Neem contact op met Wim:

CONTACT OPNEMEN

Wim Oranje, masseur/examinator
Middelmeet 15, Goes