Lomi Lomi

Sinds kort kunt u bij Wim genieten van iets nieuws, iets moois: een massagetechniek uit Hawaii. Een oude praktijk uit de praktische geneeswijze. Lomi Lomi betekent gewoon: “massage”. “Liefdevolle handen” is ook een betekenis die eraan wordt gegeven.

De massage bestaat uit vrijwel onafgebroken vloeiende strijkende bewegingen: teder, maar toch een diepe uitwerking op de spieren. Zodoende kan de massee zich ontspannen. De masseur heeft liefde voor zijn behandeling en de behandelde, vanuit zijn hart.

Het gevolg is dat de behandelde veel kan loslaten, energiestromen kunnen deblokkeren. Harmonie kan hersteld: stress en spanning worden verlicht, bloedcirculatie en lymphe-stroming worden bevorderd en afvalstoffen worden verwijderd. De massage kent ook rustmomenten: de handen van de masseur liggen heel even stil op het lichaam; hij/zij werkt ook vaak intuïtief, dus massages zullen nooit exact hetzelfde zijn.

Handen, onderarmen en ellebogen kunnen gebruikt worden, soms gelijker tijd op verschillende plaatsen van het lichaam. Golven die als het ware over het lichaam bewegen, harmonie en balans worden gezocht.

De massee ligt niet op handdoek(en) maar op een speciaal vinyl laken, strak gespannen over de massagetafel, waarbij ook wat olie op het vinyl ligt: soms wordt n.l. zowel voor- als achterzijde gelijktijdig geëffleureerd.

Het lichaam wordt gedeeltelijk bedekt met een laken/doek: kleding is niet gewenst ook in verband met de lange strijkingen over het (vrijwel) gehele lichaam. De beleving van het eigen lichaam van de massee is daardoor veel intenser. Ook de gewrichten worden volgens de lomi lomi-theorie nadrukkelijk beïnvloed. Rotatie en strekking kunnen de daarbij gebruikte technieken zijn.

De temperatuur van de massageruimte is natuurlijk op voldoende hoog niveau gebracht.

Warme groet en WELKOM in mijn praktijk.

Een oorspronkelijk Hawaiaanse total body behandeling die een zeer sederend, rust gevend, effect heeft. U/je ligt in een film van olie op een kunststof ondergrond, zodat de boven-en onderzijde partieel gemasseerd wordt.  Lomi Lomi wordt ook wel “Loving Hands”massage genoemd, uitgevoerd met handen en onderarmen in strijkende bewegingen, wat op emotioneel niveau een “loslatend” gevolg bewerkstelligt. 

Tijdsduur plm. een uur.   
Prijs €40,00