Ayurvedisch

Wim Oranje geeft in zijn praktijk in Goes ayurvedische massages:

Een tedere massage van het gehele lichaam, die weldadig is voor lichaam en geest, dus met nadrukkelijk holistisch karakter; een pure weldaad waarbij vele van de 107 marmapunten licht worden gefrictioneerd met als gevolg dat er een balans ontstaat en natuurlijke stromingen van energie worden gestimuleerd c.q. hersteld.

Mijn zeer ruime ervaring door het gevolgd hebben van meerdere cursussen op ayurvedisch gebied, leert dat mensen tijdens de sessie vaak mooie en/of indrukwekkende beelden/kleuren als wondermooi en heel bijzonder ervaren.

CONTACT OPNEMEN

Ayurvedische massage is een massage afkomstig uit India, zoals die werd uitgevoerd volgens Vedische geschriften die teruggaan tot 3000 jaar voor Christus. Ayu staat voor leven en veda voor kennis. In feite betekent ayurveda dan ook kennis van het leven.

Altijd is de wens, het verlangen van de mens geweest een gezond, gelukkig leven te kunnen leiden. Gezondheid is daarbij een erg belangrijke schakel daarin. Al ver voor Christus ontdekte de mens dat massage ons lichaam en geest helpt te groeien en tot ontspanning kan brengen.

Probeer eens ayurvedische massage!

Massage verbetert circulatie en daarbij wordt het organisme ondersteund voor de afvoer van afvalstoffen en het reinigen van het lichaam en de geest. In India wordt dan ook al vanaf de geboorte massage gegeven aan de baby, daarmee doorgaand tot aan de peuter- en kleuterleeftijd. Vervolgens wordt vanaf 6 jaar er vanuit gegaan dat massages uitgewisseld worden.

De ayurvedische massages worden uitgevoerd met natuurlijke kruiden en warme oliën, meestal aangepast aan jouw persoon. Ook in onze Westerse wereld met al haar spanningen, gejaagdheid en met meest op prestatiegerichte instelling, is de belangstelling voor ontspannende massages, o.a. ook voor AM toegenomen.

Ontspanning voor lichaam en geest

Naast de stimulering van lichaamsfuncties wordt de geest ontspannen, lichaam en geest, ratio en gevoel, worden (weer) in balans gebracht. De massage is o.a. nadrukkelijk gericht op een groot aantal marmapunten, die verdeeld zijn over het hele lichaam. Deze marmapunten liggen meestal op punten waar lichaamsweefsels samenkomen, zoals aders, zenuwen, spieren, gewrichten etc. en vormen energiecentra.

Plm. 1500 jaar voor Chr. had men ontdekt dat d.m.v. AM geblokkeerde energie vrij komt. Daarom is behandeling van marmapunten een essentieel onderdeel van deze eeuwenoude techniek. Er wordt gestreefd naar evenwicht tussen lichaam, geest, zintuigen en geeft daarbij ontspanning en herstel.

Wim Oranje, ayurvedisch masseur in Zeeland

Inmiddels ben ik gediplomeerd, dus bevoegd en bekwaam geacht ook vast te stellen tot welk type je behoort; Kapha, Pitta of Vata. (Dosha’s genaamd) Dit gebeurt na invulling van enkele formulieren met vragen die in plm 10 minuten beantwoord kunnen worden.

Ik kan dan ook zien welke van de drie in eventuele disbalans is/zijn en naar aanleiding daarvan mijn massage aanpassen door o.a. oliekeus en (extra) behandeling van bepaalde marmapunten, behorend bij een bepaalde dosha.

Ik geef, na invulling van de vragenformulieren, later een lijst waarop vermeld staat welke voeding jou aanbevolen of juist afgeraden wordt in jouw situatie!!! Gezond voor organen/orgaanwerking, huid en psyche……. Een meestal als “bijzonder” in positieve zin ervaren massage, die uiterst sederend (= rust gevend) werkt, dus “warm aanbevolen”.

N.B. Laat duidelijk zijn, dat er geen sprake kan zijn van een medische diagnose: deze kan alleen gesteld worden door een (eventeel ayurvedisch) arts. Die, en GEEN ANDER,  mag bijvoorbeeld ook bloedonderzoek verrichten een polsdiagnose (pulse reading) uitvoeren, ontgifting-therapie toepassen, acupunctuurbehandeling geven. Behandelingen die door een universitair gevormde (en/of ayurvedisch) geneeskundige mogen worden uitgevoerd.

Bij ook maar de geringste twijfel adviseer ik contact op te nemen met een geneeskundige. Maar meestal kan je gelukkig genieten van (o.a. ook ayurvedische) massagebehandelingen.

 

De duur van deze massage is ongeveer 80 minuten.

Een heerlijk moment voor jezelf.

Neem contact op met Wim:

CONTACT OPNEMEN

Wim Oranje, masseur/examinator
Middelmeet 15, Goes

 

 

Voor mijn Frans sprekende cliënten/cliëntes, voor de campinggenoten en Franse collega-masseuses die werken in het schitterende Wellnesscentrum op “onze” camping in Frankrijk.

Met groot plezier kijk ik terug op een heerlijke ayurvedische massage die ik ontving en zeker ook op de tijd die ik als docent-massage , o.a. ook met name de ayurvedische behandelingen, mocht doorbrengen in genoemd centrum.

Ook dit jaar mag ik weer verder gaan om de 5 goede masseuses, jonge vrouwen/meisjes met ambitie, weer meer tips/adviezen mag geven om hun vakantiegasten o.a. ayurvedisch te gaan behandelen.

Ook voor mijn “Frans” een uitstekende context om de prachtige taal verder te ontwikkelen !!!

Mooier sfeer is haast niet denkbaar: zon, zee, vrolijk gestemde gasten, die even een uurtje voor zichzelf wensen….

Tot ziens!

Pour mes client(e)s francophones, pour les camarades du camping et pour mes confrères masseurs qui travaillent au centre de Bien-être professionnel (Wellness) de “notre” camping en France.

C’est avec grand plaisir que je me remémore l’incomparable massage que j’ai eu la chance de recevoir.
Merci Marianne Mourot , vous êtes talentueuse sans l’ombre d’un doute, et merci aussi de m’avoir donné la possibilité de vous rendre la pareille.

C’était très plaisant d´être un peu, pour une partie de la journée, le professeur des massages ayurvédiques.
Cette année j´espère qu’il me sera possible à nouveau de donner des conseils aux masseuses, 5 jeunes filles très ambitieuses afin qu’elles puissent offrir au mieux à leurs visiteurs et visiteuses entre autres des massages ayurvédiques.

De plus, ce serait bon pour mon français ! Une bonne occasion d’améliorer ma maîtrise de cette belle langue !

Difficile d’imaginer meilleure ambiance !! Le soleil, la mer, la plage, les bois avec ses écureuils, les oiseaux, des vacanciers d’humeur joyeuse prêts à s’accorder une petite heure rien qu’à eux.

AU REVOIR!!!